Com obrir les piscines municipals amb la COVID-19?

A causa de la crisi sanitària provocada per la COVID-19, molts sectors s’han vist obligats a adaptar-se a les noves directrius imposades pels organismes oficials per tal de controlar el virus i així frenar la seva transmissió. Per aquest motiu aquest estiu les piscines municipals es veuen obligades a complir amb una sèrie de restriccions i d’aquesta manera assegurar la seguretat sanitària tant dels usuaris com dels treballadors.

El ministeri de Sanitat ha publicat un protocol, elaborat conjuntament amb les comunitats autònomes i el sector de les piscines, per poder obrir-les aquest estiu.

En què consisteix aquest protocol?

El protocol és molt estricte i clar, i a continuació us destacarem les recomanacions per obrir les activitats en les piscines durant la crisi de la COVID-19. L’objectiu de les següents directrius és aconseguir que tant les instal·lacions com l’aigua de la piscina estiguin lliures de microorganismes patògens i de substàncies que puguin afectar negativament a la salut dels usuaris

Mesures d’aforament i control d’accessos

 • Mantenir la distància de seguretat, de 2 metres. Aquesta mesura s’aplicarà especialment en la zona de recepció, els vestuaris i les dutxes i guardant la distància entre taquilles a través del tancament d’algunes d’elles.
 • Es proposa com a mesura restrictiva d’aforament doblar la superfície per persona en els espais a l’aire lliure i triplicar-la en els espais coberts
 • La venda d’entrades i abonaments hauran de limitar-se proporcionalment a l'aforament permès.
 • El o la socorrista o el personal designat de les instal·lacions seran els encarregats de supervisar el nombre de banyistes en cada piscina i restringir els accessos a les mateixes d’acord amb la legislació vigent a cada Comunitat Autònoma.
 • Si és possible, s’ha de facilitar una porta d’entrada i una altra de sortida, per intentar evitar el màxim d'encreuaments.

Mesures generals pels usuaris

 • S’ha de posar en disposició dels usuaris sistemes per a la desinfecció de mans a l’entrada de la instal·lació. A l'igual, que també es recomana incorporar un sistema de neteja i desinfecció de calçat a l’entrada del recinte.
 • Una bossa de plàstic per guardar material d’un sol ús que s’haurà de dipositar adequadament tancada a les escombraries.
 • Es facilitarà el pagament amb targeta o a través d’aplicacions mòbils.
 • Els banyistes podran estar dins de l’aigua durant 50 minuts, els 10 següents s’utilitzaran per fer una neteja rapida.

En el següent document del Ministeri de Sanitat d’Espanya s’especifica totes les recomanacions per l’apertura de l’activitat en les piscines durant la crisi de la COVID-19.

Descarregar recomanacions

Com ajuda EntradesPiscina?

EntradesPiscina permet a través d’una plataforma digital:

 1. Fer reserva prèvia: venda d’entrades i abonaments online, però també facilita la compra a taquilla. D’aquesta manera s’eviten les aglomeracions i les cues en la compra d’entrades i abonaments.
 2. Control d’aforament: EntradesPiscina et permet fixar l’aforament de la piscina, establir diferents franges horàries i adaptar-ho en funció del moment de la desescalada que et trobis.
 3. Mantenir la distància física: les entrades i abonaments es compren a partir de l’app i es validen a través d’uns codis QR, així s’assegura la distància de seguretat mínima i s’evita el contacte físic.

La crisi de la COVID-19 ha fet tancar molts sectors i per això volem ajudar on puguem.

Si necessites més informació o vols contactar amb nosaltres o pots fer aquí. A EntradesPiscina et volem ajudar en aquest camí que comença ara.

Aquest estiu de cap a l’aigua amb EntradesPiscina!

Anar a EntradesPiscina

my image